No només són paraules

Vídeo promocional de l’empresa pública Genera de l’Ajuntament de Ripollet: No només són paraules. 

El 25 de juny de 2019 es va posar en marxa la societat mercantil Genera, mitjà propi Ripollet, SL. L’empresa pública creada per l’Ajuntament per gestionar serveis públics ‘municipalitzats’. Va començar a funcionar amb la subrogació de les més de 40 treballadores encarregades de la neteja d’equipaments públics. Una setmana després, l’1 de juliol, va afegir també el servei de les dues escoles bressol municipals, La Rodeta del Molí i La Verema i es van incorporar altres 20 treballadores.

La posada en marxa de Genera ha comportat millores per als treballadors però també ha millorat el serveis als veïns i usuaris dels edificis públics, els alumnes i les famílies que participen de les escoles bressol i en general per a tota la ciutadania. La gestió a través d’una empresa pública ha permès millorar la transparència i la participació en la gestió i també aconseguir un estalvi ja que no hi ha benefici empresarial. Tot el capital de Genera, que té la seu a les oficines del Patronat d’Ocupació, pertany a l’Ajuntament i l’empresa està dirigida pel ple municipal, que és la seva Junta General.

fitxa tècnica

Idea, direcció i producció Pòrtland | Guió Laia Soler Aragonès | Direcció de fotografia Aleix López | Veu Júlia Barceló | Gràcies a les treballadores de Genera per el bon humor i la professionalitat